Deze mate van longfunctie heb ik nooit eerder gehad

Mijn verhaal start op 19 november 1980, de dag dat ik geboren werd. De mooie kraamperiode voor mijn moeder eindigde snel aangezien ik 3 weken na mijn geboorte werd opgenomen in het ziekenhuis.

Tijdens deze periode kwam mijn longaandoening (astma) aan het licht, resulterend in frequente ziekenhuisopnames waardoor ik meer in het ziekenhuis lag dan dat ik thuis was. Deze ‘levenswijze’ zette zich tot mijn 9de levensjaar voort.

Een aantal jaren leek het beter te gaan. Tot aan mijn 15de ervoer ik minder last van mijn longaandoening. Helaas leek het vanaf dit jaar alleen maar erger te worden, mede door mijn gewichtstoename. Resulterend in opnames in verschillende astmacentra (Davos en Hornerheide).

Bij beide centra stond het verbeteren van mijn conditie en gewichtsafname centraal. Helaas zonder resultaat, ondanks het werken met een diëtiste. Mijn klachten en de daarbij horende ziekenhuisopnamen bleven, mijn conditie verbeterde niet en mijn gewicht bleef een aandachtspunt.

Twee jaar later werd na het maken van een CT scan geconcludeerd dat er veel slijmvorming was in mijn holtes. Dit betekende een operatie om de 5 jaar. Helaas heeft dit niet tot het gewenste resultaat geleid. Ook na deze operaties optimaliseerde mijn gezondheid niet.

Na een tijdje begon het hele proces opnieuw, waardoor ik door aanvallen in het ziekenhuis werd opgenomen. Zo begon mijn leven er weer uit te zien. Thuis zitten, aangezien ik inmiddels afgekeurd was om te werken, afwisselend met ziekenhuisopnames.

In 2014 bereikte ik mijn dieptepunt qua gezondheid. In dit jaar belandde ik 4 maal op de intensive care op 33 jarige leeftijd! Op deze momenten kon ik nog niet voor mezelf zorgen en was ik continu afhankelijk van de zorg van anderen (professionals). Dit dieptepunt heeft echter wel ervoor gezorgd dat ik realiseerde dat het niet zo verder kon; de start van mijn nieuwe levensstijl.

Na gesprek met de longarts stimuleerde ze mij gewicht te verminderen en mijn conditie te gaan verbeteren. Ik besloot een abonnement te nemen bij een gym. Tevens besloot ik van de een op de andere dag dat ik op mijn voeding moest gaan letten.

Dit nam ik zeer extreem; ik ging veel te weinig eten, het bekende crashdieet. Dit werkte natuurlijk niet. Via Facebook op kwam ik bij Personal Body Plan terecht. Ik zag dit en wist meteen dat ik me hier voor moest aanmelden! Dit heb ik dan ook dezelfde dag gedaan.

Ik kreeg een Personal Body Coach toegewezen, genaamd Lars. In het begin was het even moeilijk qua voeding, maar door de coaching van Lars kreeg ik dit vrij snel op orde. De kilo’s vlogen er vanaf! Geweldig!

Dat ook 2 maanden later bij de longarts werd bevestigd dat ik flink was afgevallen en hierdoor ook een veel betere longfunctie had gekregen, gaf mij een tevreden gevoel. Het voelde of ik de hoofdprijs had gewonnen!

Vol motivatie ben ik verder gegaan met mijn Personal Body Plan. Het ging super goed, ik werd sterker, slanker, en gelukkiger!! Fysiek heb ik een behoorlijke progressie gemaakt, met op het einde van mijn plan een nóg betere longfunctie!

Maar mentaal heb ik heel veel geleerd. Wij leven nu in 2016… ik heb tot nu toe dan ook niet meer in het ziekenhuis gelegen, hoe geweldig is dat! Dat geeft mij zo’n gelukkig gevoel! Aan het einde van mijn plan woog ik 83 kg!

Sinds mijn opname in 2014 ben ik in totaal 45 kg afgevallen. Personal Body Plan heeft mij geholpen om de beste versie van mijzelf te worden! Jammer dat ik mijn mentale progressie niet vast kan leggen op een foto, want deze is misschien nog groter dan mijn fysieke progressie!

Nu kan ik de ervaring die ik heb opgedaan en de valkuilen van het proces overdragen aan de deelnemers die ik zelf coach als Personal Body Coach. Doordat ik zelf dit proces heb doorlopen weet ik precies wat de moeilijke momenten zijn tijdens het proces en weet ik mijn deelnemers optimaal te motiveren.

– Danny Stevenhaagen

Download het gratis e-book: "Word de beste versie van jezelf"